2011. március 30., szerda

Sziasztok!
Örülök hogy rátaláltam erre a blogra, és hogy csatlakozhatok.
A kötés régi szenvedély, olyan 8 évesen kezdtem. 10 évesen már pulcsikat kötöttem magamnak, a csodájára járt mindenki a csupa csavarás, vagy norvégmintás műveimnek, ezekről sajnos nincsenek képek.
Mutatok pár dolgot amik mostanában születtek.

2011. március 28., hétfő

KarKÖTŐK :)




Bővebben nálam: itt, itt és itt !
Farci



A rózsa sapka

Van itt a hatalmas virtuális térben egy szívemnek, lelkemnek különösen kedves blog, egy család álomszerű életéről. Nagyon szeretem SouleMama naplóját, mert sok inspiráló ötletet találok az általában hatalmas békét, nyugalmat, idillt sugárzó írásaiból.
A mostani fejlécén látható róla egy kép, az, amelyiken egy tyúkot tart a kezében. A fején lévő sapka a rózsa sapka első pillantásra is nagyon szépnek, mutatósnak tűnt, ezért a szerző engedélyével és jucuu segítségével lefordítottam a leírását.
A minta alapja a két sima- két fordított passzé, ebbe teszünk egy kis csavart. Szaporítunk, lustán kötünk, majd a végén fogyasztunk. Azt gondolom, hogy azoknak a kezdőknek is sikerélményt adhat, akik a fentieket megunva már valami nagyobb kihívásra vágynak. (Ha 1-től 5-ig osztályozzuk a tudásszinteket ez szerintem kb. 2-es szinten már nem jelenthet problémát.)
Íme a leírás:
A sapka akkor lesz igazán szép, ha egyben, körben kötjük. (Nem látszódik varrás a sapka hátulján) Ehhez alkalmazhatjuk az 5 kötőtűs körben kötési technikát (lásd ahama leckéjét a barkás kötősuliban) vagy köthetjük körben körkötőtűvel is (ehhez praktikus segítség jucuu leckéjének eleje, ahol a magic loop technikát tanítja szintén a barkás suliban) Természetesen akit nem zavar az összevarrás kötheti simán is, csak akkor a végén össze kell varrni, horgolni, kinek hogy tetszik.
Fontos, hogy a fonal vastagságához képest vastagabb kötőtűt használjunk, mert a minta így adja ki magát igazán. Én pl. 3-as tű helyett 4 és felessel dolgoztam. A sapkát anya-lánya változatban is megköthetjük. A nagyobb mérethez 100 szemet szedjünk fel, a kisebbhez 80-at.

  1. kör: 2 sima, 2 fordított
  2. kör: Itt alkalmazzuk a nagyon egyszerű csavarást: két sima szemet jobbra dőlve összekötünk, de nem engedjük le őket a bal tűről. Az első szembe kötünk egy simát és csak ezután csúsztatjuk le az eredeti 2 szemet a tűről. 2 fordított szem következik, majd ezt ismételjük a sor végéig.
  3. kör: 2 sima, 2 fordított
  4. kör: 2 sima, 2 fordított
Ezt a 4 sort ismételjük 4-szer a gyerekmérethez, 5-ször a felnőtthöz.

A következő körben minden 5. szembe szaporítunk egyet. (Így lesz 120 ill. 100 szemünk) Ezt követően sima kötéssel dolgozunk, míg el nem érjük a megfelelő magasságot, majd fogyasztani kezdünk az alábbiak szerint.

  1. kör: minden szemet simán lekötünk
  2. kör: két szemet jobbra dőlve összekötünk, ezt ismételjük a sor végéig, így lesz 60 ill. 50 szemünk.
  3. kör: simán lekötünk minden szemet
  4. kör:két szemet jobbra dőlve összekötünk, ezt ismételjük a sor végéig, így lesz 30 ill. 25 szemünk
  5. kör: simán lekötünk minden szemet
  6. kör: két szemet jobbra dőlve összekötünk, ezt ismételjük a sor végéig, így lesz 15 ill. 12 szemünk.
A fennmaradó szemeket összehúzzuk, a végén eldolgozzuk. Én már 3 ilyen sapi kötöttem, hamarosan jövök a képekkel. Addig is jó munkát, ha valami nem világos, kérdezzetek nyugodtan, ez életem első fordítása.
És ha valaki köt ilyen sapkát, kérem, juttasson el egy fotót róla a blog címére (egyuttkotunk@freemail.hu), egy albumban fogom gyűjteni a kész rózsa sapkákat.

KidMohair-ból blúz

A horgo-blogi karácsonyfa csúcsdisz játékon nyertem 3 gomolyag fehér KidMohair fonalat.
Sok gondolkodás után eldöntöttem hogy mit készítek belőle, aztán kb ugyanannyi gondolkodásba telt amíg eldöntöttem, azaz kiválasztottam a mintát/mintákat és majdnem egy hónap alatt megszületett :
Több képért látogassatok el a blogomra.

2011. március 22., kedd

Zöld, leveles és kardigán

Ez a három jellemzi a legújabb alkotásom.


Az "egyebet" a saját blogomban találod.

2011. március 8., kedd

Oscar Benton Different dreams

Bemutatkozás

Kedves Mindenki!
Nagyon köszönöm a lehetőséget ,hogy csatlakozhattam.

Patríciának hívnak, jelenleg otthon vagyok a 1,5 éves lánykámmal. Nagyon szeretek kézimunkázni, elsősorban a lánykámnak alkotok, mert a fiúk csak bolti holmikat hajlandóak felvenni :)))

A legutóbbi pulóver képét hoztam, a régebbiekról a blogomon láthattok képeket.


Vince pulóvere

Elkészült az első pulóverem! Eddig nem mertem belevágni, mert nem szeretek darabokat kötni és összehorgolni/ varrni. Aha mamánál találtam egy szuper leírást raglán pulóverre. Köszönöm neki! Ezen felbátorodva készítettem el Vince pulóverét, amit Macimnak kezdtem el...de kicsit nagyra sikerült.



Élőben nem látszik a pulóver felső részén az a csík, ami itt a képen kirajzolódik. :(

Bővebben a Kuckómban olvashattok. Gyertek el és nézzétek meg! :)


Mindenkinek nagyon boldog Nőnapot kívánunk!





2011. március 4., péntek

Bemutatkozás - Boczee

Sziasztok!
Zsófi lennék. Szinte mindenféle alkotási módot kedvelek, de leginkább a rajzolást és a horgolást szeretem. A kötéssel szeretnék minél hamarabb jó kapcsolatot kialakítani, és az ismerkedés folyamatát habár lassan, de biztosan elkezdtem.
Egy-két gyakorló dolog született, de végül szinte mindet visszabontottam. Ami megmaradt, az egy sál - éppen kötőtűkön ül, arra várva mikor bontom vissza, mert szegény túl sűrű lett, de nincs hozzá szívem. Na de majd...!
Ami pedig tényleg megmaradt, az a félig horgolt félig kötött sapka, ami szerintem eddigi legjobb darabom, úgyhogy büszke vagyok rá: 
Örülök, hogy csatlakozhattam, jó néha-néha benézni ide. Remélhetőleg hamarosan nálam is születik egy-két használható kötött darab. :) Én itt vagyok elérhető.
Szép hétvégét mindenkinek!

2011. március 1., kedd

Kedves Olvasó!

Örömmel értesítünk, hogy megjelent a Kézimunkasuli Online Magazin 2011. márciusi száma, melyet a www.kezimunkasuli.hu webhelyről, a felső menü „Kézimunkasuli Online Magazin” menüpont „Aktuális szám” almenüpontjára kattintva belépés után, ingyenesen le tudsz tölteni.

Tartalom:

A hónap modellje – mályva színű horgolt mellény

Lépésről lépésre – körmönfonás

Gyerekeknek – eper sapka

Aktuális – nemzeti kokárda

Mintagyűjtemény – kétszínű kötött minta

Hírek – megnyitottuk kézműves boltunkat

Melléklet – horgolt övtáska

Az olvasáshoz és a modellek elkészítéséhez kellemes időtöltést kívánunk!

Üdvözlettel:

Kézimunkasuli