2010. október 29., péntek

Kedves Olvasó!

Örömmel értesítünk, hogy megjelent a Kézimunkasuli Online Magazin 2010. novemberi száma, melyet a www.kezimunkasuli.hu webhelyről, a felső menü „Kézimunkasuli Online Magazin” menüpont „Aktuális szám” almenüpontjára kattintva belépés után, ingyenesen le tudsz tölteni.









Tartalom:

A hónap modellje – színes csipkepulóver

Lépésről lépésre – kardigánra való gombolás

Gyerekeknek – mikulászsák

Aktuális – mikulássapka

Mintagyűjtemény – rénszarvasos norvég minta

Hírek – pályázat

Melléklet – kötött sapka és kesztyű

Az olvasáshoz és a modellek elkészítéséhez kellemes időtöltést kívánunk!

Üdvözlettel:

Kézimunkasuli

2010. október 27., szerda

Megint csak megerősödtem abban a már meglévő felismerésemben, hogy nekem a kötésben is az egyszerű, haladós, praktikus dolgok jelentik az igazi élvezetet. Ha léteznének kötési irányzatok, én a 'könnyed haladás' ('easy going', hihihi) elnevezésűbe sorolnám magam. Ennek ezer oka van, talán a legaktuálisabb az, hogy 3 kisgyerek mellett nehezen tudok elmélyülni egy-egy bonyolultabb minta, trükkösebb megoldás megtanulásában. Viszont a képen látható sapka-baktus szettből négyet is készítettem az elmúlt pár hétben. De például az egyujjas kesztyűnek még nem mertem nekiállni...


Kedves Errejárók! Ti milyen nem létező irányzatot tartotok a sajátotoknak?

2010. október 23., szombat

Vastag sapka kötött gombóccal


Csütörtök éjjel készült, az elveszett helyébe. Szeretjük, mindannyian.
Ha érdekel a leírás, a kísérőszöveg, vagy csak több fotót szeretnél róla látni, látogass el ide.
Szép napot, Zsuzska.

2010. október 19., kedd

Gyerekkardigán

Nagyon köszönöm a segítségeteket! Valóban megoldás volt a blokkolás is, meg a gallérnagyobbítás is. Végül tökéletes lett a méret.


Alapanyaga Nordika 50% gyapjú, 50% akril fonal. Ezt 5-ös tűvel kötöttem.
Mivel a gomblyukakat kifelejtettem (egybekötöttem a gomboláspántot a többi résszel), ezért a gombok mögött pattintható kapcsok vannak :) Talán a gyereknek is egyszerűbb ezzel bánni. Kíváncsi vagyok, meddig bírja a strapát.
Szabásmintám nem volt, igyekeztem, hogy adja magát... ezúttal nem sültem fel: Hónaljig egybe kötöttem, utána vált külön a 3 rész. Az ujja - hogy egyszerűbb legyen az illesztés méretezése - nem íves, hanem egyenes vonalban csatlakozik a többi részhez, de azért van a karöltőnél egy kis beugrás is. Röviden ennyi.

2010. október 7., csütörtök

Felhívás- hátha valakinek jól jön:-)


A Csillagösvény Waldorf Iskola (Budapest, XI.ker.) adventi bazárját szervezzük. Természetes alapanyagokból készült kézműves termékek árulására ajánlunk helyet, azzal a kéréssel, hogy becsülatkassza-alapon minden kézműves bevételének 10%-át adja iskolánk szülői körének. Az elmúlt években 4-500 látogatója volt a rendezvényünknek. A bazár időpontja: 2010.dec.4. 10:00-18:00 Jelentkezéseket referenciákkal, termékfotókkal az alábbi címre várunk: szuloikor@waldorf-csillagosveny.hu További információ is ott kérhető.

Sorsoltunk

Két kis betegem segítségével az imént sorsoltunk. A győztes "m" lett. Örülünk a szerencsédnek, küldd el a címedet, hogy postázhassuk a mamuszt! A többieknek ígérem, hogy hamarosan felteszünk egy videót a mamusz viseléséről.


Kérdés-segítség

Nem tudom ilyet lehet-e itt, de talán igen. Szóval a segítségeteket szeretném kérni, egy barátnőm nevében. Az unokahúgának volt egy ilyen kötött babája (sajnos a kép nem túl jó), és a szülei kidobták, mert már eléggé öreg és elhaználódott volt. A kislánynak viszont ez volt akedvence, és azóta is hiányolja.

Tudna esetleg valaki ilyen babát kötni? Ha igen, és vállalná is az elkészítését, akkor kérném, hogy ár ajánlatokat a címemre küldjetek, és én továbbítanám a barátnőmnek. (Szükség esetén, tudok küldeni még képet, bár egyik sem az igazi.)

köszönöm (Jandó-yutekk@gmail.com)

2010. október 5., kedd

Segítség!


Nálam kicsit tapasztaltabb kötők segítségét szeretném kérni. Íme egy kardigán kezdemény. A mintakönyvből vettem a mintát, azt írta róla, hogy kabáthoz, kardigánhoz. Igen ám, de a minta miatt a felére ugrott össze a szélessége, és elég otrombának tűnik, ha a begombolás végett összehúzom. Úgy néz ki, mintha erőszakot követtek volna el rajta... gyakorlatilag mintha totál szűk lenne a gyerekre. A kérdésem az: van-e valami titkos megoldása ennek a problémának, avagy kezdjem újra az egészet egy más mintával?
A válaszokat előre is köszönöm!

2010. október 1., péntek

Játék

A virtuális térben már közeledik a 100. olvasó, aki rendszeresen jár hozzánk. (lásd a lap alján) Ebből az alkalomból játékot hirdetünk, mellyel nem titkolt célunk a blog népszerűsítése is:-) Azon kívül, hogy jelen felhívás alatt megjegyzést kell hagyni (ez alapján sorsolunk), kérünk minden velünk játszót, hogy a saját oldalán egy bejegyzésben jelenítse meg a játékot, hivatkozással az oldalunkra. Bárki jelentkezhet, nem csak a 100. követőnk! Sorsolás mához 1 hétre, vagyis október 6-án, szerdán este 9-kor lesz. Hajrá, sok szerencsét mindenkinek!

A nyeremény pedig nem más, mint egy jucuu-tól tanult, általam kötött mamusz.
Ez itt:


Kedves Olvasó!

Örömmel értesítünk, hogy megjelent a Kézimunkasuli Online Magazin 2010. októberi száma, melyet a www.kezimunkasuli.hu webhelyről, a felső menü „Kézimunkasuli Online Magazin” menüpont „Aktuális szám almenüpontjára kattintva belépés után, ingyenesen le tudsz tölteni.









Tartalom:

A hónap modellje – világoskék melírozott pulóver

Lépésről lépésre – ékszerdoboz

Gyerekeknek – gyöngyös karkötő

Aktuális – szárítózsák

Mintagyűjtemény – lepkeminta

Hírek – pályázat

Melléklet – raffia táska

Az olvasáshoz és a modellek elkészítéséhez kellemes időtöltést kívánunk!

Üdvözlettel:

Kézimunkasuli